Sende faktura

I Faktum Faktura er det enkelt både å lage faktura og sende faktura. Direkte fra programmet har du flere ulike valg, etter hva som passer deg best.

Du kan fullføre fakturaen ved å velge:

Vi tilbyr også følgende leveringsmåter via vår samarbeidspartner iizy:

Skriv ut

skriv_ut

For deg som liker å skrive ut fakturaen selv, har vi gjort det enkelt. Når fakturaen er klar til å ferdigstilles, kan du enkelt velge fullfør > Skriv ut, akkurat som i Microsoft Word, og andre skriveprogram.

Merk at fakturaen da blir låst, og kan ikke lenger endres.

Eksporter faktura til PDF

eksporter_til_pdf

Dersom du ønsker å lagre én faktura i PDF-format, kan du enkelt gjøre det via Fullfør > Eksporter til PDF.

Dersom du derimot alltid ønsker en PDF-kopi, så kan du aktivere dette via Innstillinger > Diverse > Sikkerhetskopi. Som standard vil PDF-filene dukke opp i en egen mappe som heter PDF, under Faktum-mappen i Dokumenter.

eksporter_pdf

Sende faktura som EHF

send_som_ehf

Sende PDF på e-post

fullfor

I Faktum Faktura kan du enkelt sende PDF på epost direkte, eller via epostprogram (Outlook, eller lignende). Hvis du ønsker å sende direkte fra Faktum Faktura, bør du først sjekke Epostinnstillinger, som du finner under Innstillinger og fanen Diverse.

Fjern haken for å sende direkte fra Faktum Faktura:

epostinnstillinger

Vi anbefaler at du alltid merker av for å Sende lesebekreftelse og Blindkopi:

sende_epost

Skriv ut faktura via utskriftstjeneste

skriv_ut_via_utskriftstjeneste

I Faktum Faktura er det du som velger, og du trenger ikke gjøre alt selv. Perfekt om din kunde ønsker faktura på papir, og du heller vil at noen andre tar seg av å brette, stappe og poste fakturaene.

Når fakturaen er klar, velger du Fullfør > Skriv ut via utskriftstjeneste.

Sende faktura til Axactor

send_til_axactor

Dersom du ikke ønsker å følge opp fakturaene dine selv, kan du enkelt få oppfølging hos Axactor. Fakturaene sender du direkte fra Faktum Faktura ved hjelp  av en knappen «Axactor», så sender vi dem for deg. Les mer her.

Sende faktura til regnskapsfører

I Faktum Faktura er det enkelt å sende faktura til regnskapsfører. Ved hjelp av få klikk, sender du fakturaene direkte, og regnskapsfører kan enkelt importere fakturaene i sitt program. Hvis du glemmer å sende, vil du også få en påminnelse når du avslutter programmet.

Sende én faktura

Du kan sende én bestemt faktura direkte fra fakturabildet ved å bruke Fullfør > Send til regnskapsfører.

Send_til_regnskapsfører

Merk at fakturaen må være Sendt før valget Send til regnskapsfører aktiveres.

Sende merkede faktura

Eller du kan merke én eller flere fakturaer i Journal > Betalingsstatus, og trykke på knappen Send til regnskapsfører.

Send_til_regnskapsfører2

Pris på tilleggstjenester finner du her.